måndag 6 april 2015

Receptas. Silkė pataluose

Velykos Švedijoje neįsivaizduojamos be silkės (kaip, beje, ir Kalėdos bei Vidurvasario šventė (kuri čia tokio pat svarbumo)). O kaip kiekvienam tikram lietuviui, pati skaniausia silkė- silkė pataluose. Ir, be abejo, kiekviena lietuvaitė ją puikiai ruošia. O kaip kiekvienam vaikui- pats skaniausias maistas- mamos ruoštas maistas. Tai- mano mamytės Silkė pataluose.

Reikės (vienai lėkštei)

Trupučio aliejaus 
Silkės filė (2-3 puselių)
Svogūno
Marinuotų burokėlių
Kelių šaukštų majonezo 
3 kietai virtų kiaušinių
Smulkintų svogūnėlių laiškų

Supjaustyti silkę (aš naudoju silkės filė aliejuje, pvz. Viči)  centimetro storio gabaliukais. Lėkštės dugną pašlakstyti alyvuogių aliejumi, sudėti silkės gabaliukus, beveik be tarpelių. Ant viršaus sudėti gana smulkiai supjaustytą svogūną. Ant viršaus- sluoksnį tarkuotų marinuotų burokėlių  (irgi mamos- skaniausi :-) ). Užtepti majonezo- plonai, bet kad nesimatytų burokėlių. Sudėti smulkintus kiaušinius, lengvai įspausti. Pabarstyti smulkintais žalumynais- svogūnėlių laiškais, petražolėmis ar krapais. Nu taaaip skanu!....






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar