torsdag 9 april 2015

Receptas, LCHF. Jautienos maltiniai

Sultingi jautienos maltiniai, LCHF 

4 porcijos 

Maltiniams  

400 g jautienos faršo 
1 kiaušinis
1/4 dl grietinėlės 
1 v.š. alyvuogių aliejaus 
1 v.š. sojos, japoniškos (Švedijoj- tamarisoja)
Veršienos prieskonių 
Druskos ir pipirų 
Trupučio sviesto kepimui

Padažui 

1 indelis anksčiau minėto Cantadou sūrio, bazilikų ir svogūnų laiškų skonio  (jei nėra, sumaišyti Philadelphia sūrį su a.š. džiovintų bazilikų ir smulkintais svogūnėlių laiškais).
1 dl grietinėlės 
1/2 dl vandens 
1/2 v.š. japoniška sojos 
Veršienos prieskonių 

Garnyrui 

Ketvirtis kopūsto galvos 
6 saulėj džiovinti pomidorai 
Keli šviežio baziliko lapeliai 
Sauja alyvuogių


Įjungti orkaitę 200 laipsnių 

Sudėti į indą maltiniams skirtus produktus ir gerai išmaišyti. Prieskonių pagal skonį. Suformuoti maltinius ir apkepti svieste.

Į kepimo formą įtiesti foliją, sudėti supjaustytą kopūstą. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi. 

Išdėlioti alyvuoges, džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius ant kopūsto. Po to sudėti maltinius.

Padažas. Sumaišyti grietinėlę, sūrį, vandenį ir užvirti, tada įmaišyti prieskonius pagal skonį, ir soją. 

Užpilti padažą ant visų kitų ingredientų ir kepti orkaitėje 20-25 minutes, kol suminkštės kopūstas.

Mua!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar